Helyszínek

17. Központi Statisztikai Hivatal 18:00 - 23:00

 

Központi Statisztikai Hivatal Kecskeméti osztálya
6000 Kecskemét, Irinyi utca 17. (régi SZÜV-KSH irodaház)
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: 06 1 487 4459


Kiállítások:

Az aritmetika kőbaltái” – mechanikus és elektronikus számolóeszközök, készülékek az irodatechnika hőskorából. Idén jelentősen kibővült gyűjteményi anyag mutatkozik be, amelyben feltűniktöbbek közt egy 25 kilogrammos forgótárcsás számológép, és látható lesz a magyar készítésű, kvarckijelzős Hunor kalkulátor is.


Város és világa” – múlt századi Kecskemét-térképek és statisztikai kartogramok kiállítása


Egy 8 danos nyugger emlékképei Kecskemétről” – Dr. Király László, a Kertészeti Főiskola volt főigazgatója, aki néhány éve „Egy 8 danos nyugger történetei a 20. század kétharmadából” címmel blog bejegyzésekben írta meg élettörténetét, az 1950-es évek közepétől kezdve két évtizeden keresztül amatőr fotósként készített fényképeket Kecskemétről. Ezekből a fél évszádos felvételekből válogattunk egy kis kiállításra valót.


19:00
Beszélgetés Dr. Király Lászlóval Kecskemét XX. századi fejlődéséről a kiállított fotók és térképek felhasználásával


20:30 és 22:00
Előadások vetítéssel (30’) - Kecskemét múltja, jelene, jövője (?) a számok tükrében – statisztikai érdekességek társadalomról, gazdaságról, környezetről